Hogyan kapcsoljunk át pozitívra?

12:59





Na igen, ez egy nagyon jó kérdés. Vannak ugyebár azok a bizonyos napok, amikor szinte minden rosszul sül el. Ismerős?




Nem alszol, mert a macskád egész éjjel eszeveszett módon nyávog, így másnap fáradtan kelsz ki az ágyból. Ennek ellenére megpróbálsz pozitív lenni, hogy mégiscsak jól induljon a napod. Lefőzöd a kis csésze kávédat és összedobsz egy ízletes reggelit, minden tökéletes. Leülsz, hogy nyugisan elkortyolgasd az éltető nedűt és belapátold a fini ételt, mikor is... csörög a telefonod, és közlik veled, hogy vidéken hagytad a laptopod töltőjét. Na már most ez nem is lenne akkora tragédia önmagában, hiszen feladják postán, legkésőbb hétfőre megérkezik - csütörtök és péntek persze munkaszüneti nap - telefonnal, egy tollal és egy jó vastag füzettel át lehet vészelni az átmeneti időszakot. Maximum kockulni nem tud ilyenkor az ember, de az nem is baj. Viszont ott kezdődnek a gondok, hogy az elkövetkezendő két napban otthonról kellene dolgozni. Azt viszont nem lehet gép nélkül, vagy szépen fogod magad, és bemész a szinte kihalt irodába. Valljuk be, nem túl inspiráló gondolat... Így hát meg is van a programod az ebédszünetre -> irány egy számítástechnikai szaküzlet, ahonnan beszerezhetsz egy laptoptöltőt - oda-vissza cirka másfél órás utazásra találsz egy boltot, ahol elfogadható áron, azonnal át is vehető a termék. De persze Te az ebédszünetedre előző nap teljesen más jellegű elintéznivalókat terveztél, így azok szépen munka utánra csúsznak. Ennek tetézése gyanánt a munkahelyen délelőtt olyan szintű rosszullét fog el, ami miatt már azon is elgondolkozol, hogy inkább hazamész pihenni. Na de akkor nem intézel el semmit, másnap pedig az ünnepre való tekintettel minden zárva... Ekkor úgy döntesz, hogy magadba tolsz két fájdalomcsillapítót és nekilódulsz beszerezni a kábelt. Persze esik... már miért is ne esne az eső ilyenkor? Zötykölődsz a trolin, majd  mikor leszállsz a megállóban és várod a másik járatot, van egy picike időd elgondolkodni.


És igen, ez az a pont, amikor is fordulhat a kocka! Itt és most eldöntheted, hogy mihez kezdesz. Zsörtölődsz, szitkozódsz magadban és tovább tetézed a rossz hangulatot azzal, hogy még több negatív eseményt vonzol be a napodba, vagy! Újra végiggondolod az eddig történteket, és megkeresed bennük az események valós okát. Nem várt kiadások, csúszás a munkahelyen, sietve tudnád le a teendőket, de annál több akadály sodródik eléd? Miért történik mindez? 
A válasz pedig igen egyszerű: mert teherként gondolsz az előtted álló feladatokra, ezért ténylegesen azzá is válnak. Minél jobban próbálsz görcsösen tartalékolni, annál könnyebben siklik ki a pénz is a kezeid közül. Minél gyorsabban akarsz odaérni valahova, biztosra veheted, hogy dugóba kerülsz, vagy megállítanak valamilyen - számodra jelentéktelen - indokkal.

"Amire (túl) sokat figyelsz, növekedni kezd" - mondta egy kedvenc írónőm, és teljes mértékben igaza van. Miután mindezt akkor és ott beláttam, a rossz hangulatom szinte azonnal elillant, és máris másképp láttam a dolgokat. Fejben dől el minden, csakis TE magad tudod átformálni gondolataidat. Nehéz, senki nem mondta, hogy könnyű, hiszen ha az lenne, mindenki boldog lenne, és nem látnánk annyi savanyú képű, mogorva embert az utcán. Pedig ez lenne a normális, mert nem azért születtünk, hogy szenvedjünk, hanem azért, hogy a boldogságban kiteljesedjünk. Amint a fentebb említettek is mutatják, én is még csak gyakorlom ezt a szemléletváltást, de nagyon jó úton haladok. Ha már saját magunk észrevesszük mindezt, és tudatosan változtatunk a hozzáállásunkon, akkor megnyugodhatunk, mert jó az irány! Ehhez a zene is nagy mértékben a segítségünkre lehet, hiszen ha pozitív töltetű, felemelő hangulatú dallamokat hallgatunk, akkor könnyebben ráhangolódunk a jóra. Viszont ugyan ezen az elven totálisan lehúzhatjuk kedvünket a béka feneke alá, ha szomorú vagy egyenesen agresszív hangvételű számokkal tömjük tudatunkat. Ezt mindenképp el kell kerülnünk, hiszen csak magunknak ártunk vele! Arra törekedjünk, hogy újra pozitívak legyünk, és találjuk meg a legrosszabb szituációban is a jót. Mert minden "rosszban" van valami jó. Lehet, hogy egy ilyen "kényszerhelyzet" közben találunk egy boltot, amilyet már régóta kerestünk, vagy új emberekkel ismerkedünk meg. 

A lényeg, hogy csak pozitívan! :) 


Megosztom Veletek, hogy én miket szoktam ilyen esetekben hallgatni, nálam lehengerlő hatást érnek el. :)





0 megjegyzés

Üzemeltető: Blogger.